Echipa CEN

 

Carmen Rotaru – Expert Principal Educație Nordică

Carmen este un pedagog cu experiență de peste 10 ani în managementul proiectelor româno-daneze în educație, cu studii doctorale în educația outdoor și cursuri de formare în Danemarca în domeniul pedagogiei sociale.

Carmen este consultant internațional pentru VIA University College în România și supervizează implementarea corectă a principiilor și metodologiilor de educație preșcolară nordică în cadrul proiectului CEN, coordonează activitățile de formare a educatorilor CEN și contribuie la îmbunătățirea continuă a curriculei CEN. 


Marja-Liisa Tenhunen – Expert Educație Finlandeză

Prof. dr. Marja-Liisa Tenhunen a fost timp de 17 ani Președinte și Director General al Universității CENTRIA din Kokkola, Finlanda. În perioada 2012 – 2014, a lucrat pentru Ministerul Educației și Culturii din Finlanda, evaluând proiecte internaționale, mai ales în China. În anul 2014, a fost numită printre cei mai valoroși profesori străini din China, în timp ce preda la Universitatea din Shanghai. Dr. Tenhunen a primit numeroase distincții de la diverse organizații prestigioase, inclusiv Medalia de Onoare a Finlandei, decernată de Președintele Finlandei.  

Prof. Tenhunen s-a alăturat proiectului nostru ca expert în sistemul de învățământ finlandez și susține echipa CEN în dezvoltarea sistemului educațional CEN și în implementarea optimă a elementelor importante din sistemul finlandez de educație preșcolară.


Mihaela Geoană -
Co-fondator CEN

Mihaela Geoană este președinte și fondator al Fundației Renașterea pentru Sănătate, Educație și Cultură, din 2001, membru în Consiliul de Administrație al ICMEC (Centrul Internațional pentru Copiii Dispăruți și Exploatați Sexual- SUA) și președintele Organizației ThinkPink Europe (cu sediul la Bruxelles). A fost președinte al Crucii Rosii Române în perioada 2007-2015. Arhitect de profesie, și-a canalizat spiritul organizatoric și ideile creative în numeroase proiecte umanitare, campanii de informare și de conștientizare, însă educația a reprezentat un domeniu extrem de apropiat sufletului său. Mama a doi copii, a pus mereu pe primul plan dezvoltarea lor din perspectiva psiho-socială, afectivă și academică, iar reușitele acestora, au determinat-o sa împărtășească din experiența acumulată în ceea ce privește educația copiilor. CEN reprezintă o nouă provocare și o continuare firească a implicării sale în formarea de personalități, dezvoltarea și educația celor mici, prin metode stimulative, interactive și atractive, pentru a deveni lideri în domeniile lor de interes.


Alexandru Geoană -
Co-fondator CEN

Alexandru Geoană a absolvit în 2015 Școala de Business NYU Stern din New York, SUA și lucrează în domeniul consultanței în management de peste doi ani. Alexandru și-a completat educația preșcolară în Statele Unite, acolo unde a ramas impresionat de accentul pus pe dezvoltare emoțională și personală, dar și de pasiunea și profesionalismul demonstrate de educatori. Alexandru s-a hotărât să aducă ultimele metodologii și bune practici din domeniul educației preșcolare în România, pentru a putea oferi oportunitatea părinților și copiilor din București să acceseze un produs de calitate impecabilă, comparabil cu cele din țările nordice sau America.



Experți CEN

 

Prof. Dr. Dan Mircea Enescu – Medic Colaborator CEN

Prof. dr. Dan Mircea Enescu, medic primar chirurgie plastică – microchirurgie reconstructivă este, din mai 2009, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală. Prof. Dr. Enescu este inventatorul Băncii de Piele, a contribuit la înființarea Băncii de Pancreas, este membru fondator al Asociației Chirurgilor Plastici din România, iar lista realizărilor sale poate continua pe pagini întregi. Doctor în științe medicale din anul 1996, din anul 1998 este cadru didactic al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Peste 150.000 de copii cu arsuri grave sau cu malformații congenitale au ajuns oameni mari datorită Prof. Dr Dan Enescu.

Despre implicarea sa in proiectul educațional CEN, prof. dr. Dan Mircea Enescu declară: ”În misiunea mea de medic, am considerat mereu că orice copil trebuie să aibă șansa la o viață sănătoasă, și am luptat pentru ca acest lucru să devină o realitate. În acelasi mod, cred cu tărie că o educație solidă, facută după principii sănătoase, dovedite științific a fi cele mai eficiente din lume, precum cele nordice, reprezintă cheia spre o viață fericită pentru cele mai noi generații de copii.”


Simona Stanciu - graphic designer

Simona a absolvit în 2005 Facultatea de Arte Decorative și Design din cadrul Universității de Arte din București, unde, în prezent, este Lector Universitar. Și-a definitivat specializarea prin studii de masterat și de doctorat, iar din 2012 este Doctor în Arte Vizuale. Experiența profesională se leagă, în mare parte, de agenția McCann Erickson și Departamentul de Design, pe care l-a coordonat în perioada 2008 – 2013. A semnat numeroase proiecte pentru companii precum Nestle, Coca-Cola, Servier Pharma, precum și rebranding-ul Radio Romania.

Colaborarea cu echipa CEN a constat în crearea identității vizuale și a materialelor de comunicare, despre care Simona declară: „ Soluția vizuală se axează pe conceptul de copil fericit, dezvoltat holistic, ca și sinteză a principiilor Sistemului Nordic de educație. Logo-ul zâmbet, cu un caracter minimalist, însoțit de seria de elemente descriptive, asigură un limbaj vizual unitar, cu o personalitate distinctă, în spirit nordic. Sistemul vizual e animat de prezențe amuzante, cu care copiii rezonează și se identifică ușor. Toate fac parte din povestea Centrului Educațional Nordic, o poveste despre inovație, creativitate, stare de bine și copii fericiți".


Irina Ursache – Arhitect și Designer Interior

Irina a absolvit facultatea de arhitectură în 2013, în București, iar mai apoi s-a specializat în reabilitarea patrimoniului istoric în cadrul unui curs postuniversitar organizat de Facultatea de Istorie și Filosofie, U.B.B., Cluj, curs absolvit în 2016. Irina lucrează în proiectare din 2012, implicându-se de asemenea în proiecte de grafică și ilustrație, precum Orașul-Meu.com, în cadrul căruia a realizat hărți de colorat pentru copii.

Ca și arhitect întotdeauna s-a gândit la impactul puternic pe care mediul construit îl are asupra unui copil. Oare prin ce construim în jurul acestuia îl putem ajuta să devină un adult mai conștient, mai implicat, mai activ? Colaborarea cu echipa C.E.N. vizează tocmai asta - crearea unui spațiu care să îi permită copilului să se dezvolte într-un mod armonios, ajutându-l să descopere, să învețe, să creeze, să devină adultul puternic și încrezător al zilei de mâine. 


VIA University College – Partener Strategic 

VIA University College, în calitate de cea mai mare Universitate de științe aplicate din Danemarca, dezvoltă și oferă o varietate de programe acreditate în domeniul științelor sociale la nivel de licență și masterat. În cadrul Facultății de Educație si Științe Sociale, VIA formează viitorii profesori, pedagogi și asistenți sociali printr-o abordare bazată pe teorie aplicată în practică. În cadrul programelor de formare, partea practică este foarte importantă, cumulând aproximativ jumătate din totalul orelor de formare, prin parteneriat cu creșe, gradinițe, centre after school, centre de tineret, centre pentru persoane cu dizabilități, centre pentru bătrâni. 

VIA a dezvoltat în ultimii 10 ani proiecte internaționale în domeniul educației timpurii în trei țări strategice: China, România și Tanzania, oferind programe de formare bazate pe principiile educației daneze și consultanță pentru managementul instituțiilor de educație. În România, Centrul Româno-Danez pentru Educație Integrată (RODACIE) și Centrul Româno-Danez pentru Starea de Bine a Copiilor (RODAWELL) au devenit un etalon de calitate în educația timpurie. Centrul Educational Nordic este un nou proiect ambițios, în care VIA va oferi expertiză în pedagogia daneză prin sesiuni de formare, vizite de studiu și stagii de practică a studenților danezi.